- 1x basisdeeg hartige taart
- 85 gr ricotta
- 150 gr doperwten
- 2 el olijfolie
- 150 gr waterkers + extra om te bestrooien
- 150 gr rucola + extra om te bestrooien
- 4 eieren
- 1 el honing
- 165 gr ricotta
- 150 gr zachte geitenkaas, in plakjes van 1 cm
- 1 el pijnboompitten.
Bereiding
Kneed volgens de stapjes van het basisrecept een mooi deeg met 85 gr ricotta i.p.v. roomkaas. Laat het deeg rusten, rol uit en beleg de vorm.
Verwarm de oven voor op 180C. Kook voor de vulling de erwten in 5 min. gaar.
Verhit in een hapjespan de olie. Voeg de waterkers en rucola in 4 porties toe en laat het blad al omscheppend snel slinken.
Klop in een kom de eieren los met de honing, ricotta en een snuf zout en peper naar smaak.
Verdeel het waterkersmengsel en de erwten over het deeg in de vorm. Schenk het ei-ricottamengsel erover en beleg met de plakken geitenkaas, duw ze er licht in.
Bestrooi de taart met de pijnboompitten en bak in het midden van de oven in 35-40 min. goudgeel en gaar. Bestrooi met de achtergehouden rucola en waterkers en serveer.
Bron: Delicious