- 2 el olijfolie
- 2 rode uien in dunne ringen
- 4 el basamicosiroop
- 65 gr pesto
- 1 pizzabodem of Turks brood
- 2 handperen, geschild en klokhuis verwijderd, in partjes besprenkeld met citroensap
- 150 gr mozzarella
- 25 gr walnoten, grof gehakt
- handvol rucola.
Bereiding
Schuif een bakplaat in de oven en verwarm de oven voor op 220 C.
verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de ui met een snuf zout 5-6 min. tot hij zacht is. Voeg 3 el balsamico toe en bak de ui nog 1 min. Neem van het vuur.
Bestrijk de pizzabodem met de pesto, schep de balsamico-ui erop en verdeel de peper en mozzarella erover. Leg de pizza op de voorverwarmde bakplaat en bak hem 10 min. in de oven, of tot de bodem knapperig is en de kaas goudbruin. Neem uit de oven en strooi de walnoot en rucola erover. Sprenkel de rest van de balsamico erover en serveer.