Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

vrijdag 7 februari 2014

Frisse citroentiramisu

Ingrediënten:
  •  2 citroenen, biologisch 
  •  2 blaadjes witte gelatine
  •  75 g suiker
  •  3 el limoncello
  •  20-32 amaretti
  •  250 g mascarpone
  •  50 ml slagroom
  •  poedersuiker
  •  4 kookringen van 7 cm doorsnede
 
Bereiden:
Leg de kookringen op een met bakpapier bekleed plat bord. Bekleed ook de binnenkant van de kookringen met een reep bakpapier (als je ze licht invet, blijft het bakpapier kleven tegen de binnenkant).
Was de citroen en rasp de schil van 1 citroen. Pers de beide citroenen uit, je moet 100 ml sap hebben.
Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.
Breng het citroensap met de citroenschil en de suiker aan de kook, tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur en voeg de limoncello toe. Doop voor iedere ring 4 amarettikoekjes in de citroensiroop en leg ze op de bodem in de kookringen. 
Verwarm de resterende citroensiroop weer en los van het vuur de uitgeknepen gelatine erin op, laat iets afkoelen.
Klop intussen de mascarpone los met de slagroom tot een dikke romige crème. Voeg de citroensiroop toe en schep de citroencrème op de amaretti koekjes. Zet de tiramisu minstens twee uur in de koelkast om op te stijven.
Zet de tiramisu vlak voor het serveren op 4 borden, verwijder de kookring en het bakpapier. Garneer de taartjes met de laatste vier amaretti en bestrooi met wat poedersuiker. (Ik heb er ook nog wat citroenstukjes opgelegd).
 
 
 
Bron: Mijn favoriete desserts - Janneke Philippi