- 1x basisrecept hartige taart
- 2 takjes rozemarijn die door het deeg worden gekneed
- 4 el olijfolie
- 100 gr bacon, in plakjes
- 700 gr rode ui, in ringen
- 6 eieren
- 200 gr crème fraîche
- 100 gr roquefort
- 4 taartvormpjes van 15 cm doorsnede.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 C.
Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de bacon in 3-4 min. bruin en knapperig uit. Leg de bacon op een bord. Schenk nog 2 el olie in de pan. Bak de uiringen in 8-10 min. zacht.
Klop intussen de eieren met de crème fraîche los en voeg peper naar smaak toe. Verdeel de uiringen en de bacon om en om over de taartbodems. Verkruimel de roquefort erboven en schenk het ei-roommengsel erbij.
Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar. Lekker met een salade van jonge bladsla, walnoten en balsamicovinaigrette.
Bron: Delicious