Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zondag 19 januari 2014

Flensjes met abrikozen en honingkwark

Voor 2 personen:
  • 75 g bloem
  • 1 klein ei
  • 1 1/2 dl melk
  • 2 el boter
  • 6 halve abrikozen uit blik of pot, in kwarten gesneden
  • 3 takjes munt, blaadjes in reepjes geknipt
  • 40 g gepelde walnoten, grof gehakt
  • 200 g roomkwark
  • 3-4 el vloeibare honing.

  • Zeef de bloem in een kom. Klop het ei los met de melk en schenk het in een kuiltje in de bloem. Roer er een glas beslag van. Bak in een vlakke koeken- of flensjespan 2 dunne flensjes, houd ze warm. Meng de abrikozen met bijna alle muntblaadjes en de walnoten. Meng de roomkwark met 2 el honing. Verdeel de kwark over de flensjes en vouw ze dubbel. Schep de abrikozensalade erop en vouw ze weer dubbel. Garneer met wat munt en druppel er nog wat honing over.