Zeef de bloem in een kom. Klop het ei los met de melk en schenk het in een kuiltje in de bloem. Roer er een glas beslag van. Bak in een vlakke koeken- of flensjespan 2 dunne flensjes, houd ze warm. Meng de abrikozen met bijna alle muntblaadjes en de walnoten. Meng de roomkwark met 2 el honing. Verdeel de kwark over de flensjes en vouw ze dubbel. Schep de abrikozensalade erop en vouw ze weer dubbel. Garneer met wat munt en druppel er nog wat honing over.
Foto Simones kookboek

zondag 19 januari 2014
Flensjes met abrikozen en honingkwark
Voor 2 personen:
75 g bloem
1 klein ei
1 1/2 dl melk
2 el boter
6 halve abrikozen uit blik of pot, in kwarten gesneden
3 takjes munt, blaadjes in reepjes geknipt
40 g gepelde walnoten, grof gehakt
200 g roomkwark
3-4 el vloeibare honing.
Zeef de bloem in een kom. Klop het ei los met de melk en schenk het in een kuiltje in de bloem. Roer er een glas beslag van. Bak in een vlakke koeken- of flensjespan 2 dunne flensjes, houd ze warm. Meng de abrikozen met bijna alle muntblaadjes en de walnoten. Meng de roomkwark met 2 el honing. Verdeel de kwark over de flensjes en vouw ze dubbel. Schep de abrikozensalade erop en vouw ze weer dubbel. Garneer met wat munt en druppel er nog wat honing over.
Zeef de bloem in een kom. Klop het ei los met de melk en schenk het in een kuiltje in de bloem. Roer er een glas beslag van. Bak in een vlakke koeken- of flensjespan 2 dunne flensjes, houd ze warm. Meng de abrikozen met bijna alle muntblaadjes en de walnoten. Meng de roomkwark met 2 el honing. Verdeel de kwark over de flensjes en vouw ze dubbel. Schep de abrikozensalade erop en vouw ze weer dubbel. Garneer met wat munt en druppel er nog wat honing over.