Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

maandag 21 april 2014

Bamisoep

Ingrediënten
  • 125 gr mie
  • 200 gr mager rookspek, in reepjes
  • 1 zakje verse boemboe voor bami goreng
  • 500 gr gesneden Thaise groentemix
  • 4 dl kalfsfond
  • blad van 3 takjes bladpeterselie, fijngesneden.

Bereiding
Kook de mie gaar. Laat het uitlekken en roer er 1 el olie door m plakken te voorkomen. Roerbak in de wok het rookspek in ca. 8 min. zachtjes knapperig. Voeg de boemboe toe en roerbak ca. 2 min. mee. Schep de Thaise groentemix erbij en roerbak deze ca. 5 min. Roer de kalfsfond en 1 l water erbij en breng de soep aan de kook. Roer de mie en de taugé erdoor en warm de soep nog even door. Roer van het vuur de peterselie erdoor.