- 300 gr bloem
- 150 gr + een beetje boter
- 7 eieren
- zout en peper
- 400 gr rode bieten
- 200 gr crème fraîche
- 150 gr brie.
Bereiding
Kneed van de bloem, boter, 2 eieren en een snufje zout een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg, verpak hem in huishoudfolie en laat deze ca. een uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 C. rol het deeg uit tot een rechthoek (ca. 40 x 15 cm) en bekleed er een met boter ingevette quichevorm mee. Snijd evt. het overtollige deeg weg. Leg bakpapier op het deeg en vul de vorm met bakbonen. Bak de deegbodem ca. 20 minuten in de oven.
Schil de rode bieten en rasp ze fijn. Kluts 5 eieren met de crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper. Meng de bieten door het eimengsel. Neem de quichevorm uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakbonen. Schenk het bietenmengsel in de vorm en bak de quiche ca. 45 min. in de oven. Verlaag na ca. 20 min. de oventemperatuur naar 175 C.
Snijd de brie in plakjes en verdeel deze ca. 10 min. voor het einde van de baktijd over de quiche.