- 25 g boter
- 50 gr suiker
- 2 handsinaasappels
- 200 gr fijne kristalsuiker
- 175 ml olijfolie
- 200 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- ronde taartvorm van 24 cm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175C. Klem een vel bakpapier tussen de bodem en wand van je springvorm (dat voorkomt lekken) en vet zowel bakpapier als vorm dik in met 25 g boter. Bestrooi daarna met 50 g suiker. Rasp van 1 sinaasappel de rasp en bewaar die rasp nog even. Schil daarna beide sinaasappels rondom dik , zodat ook het wit eraf is en snijd in dunne plakken. Leg de plakken dicht tegen elkaar op de suiker in de vorm.
Klop voor het beslag de suiker met de olijfolie en de sinaasappelrasp 5 min. Klop dan een voor een de eieren erdoor, waarbij je pas een volgend ei toevoegt als het vorige helemaal is opgenomen. Sla er dan snel de bloem en bakpoeder doorheen. Giet het beslag op de sinaasappels in de vorm en strijk glad.
Bak de cake in een voorverwarmde oven in 40-50 minuten goudbruin en gaar. Haal een mes tussen de cake en de wand en laat de cake 5 min in de vorm afkoelen. Stort dan de cake voorzichtig op een rooster en verwijder het bakpapier.