- 50 gr boter
- 2 uien, fijngesneden
- 2 stengels bleekselderij, in stukjes
- 4 tenen knoflook, fijngesneden
- 1,2 kg topinamboer, geshild, in stukken
- blaadjes van 1/4 bosje bladpeterselie, grof gehakt + voor garnering fijngehakt
- 2 l kippenbouillon
- 125 ml slagroom
- 125-150 gr gekookte krab (vers of blikje)
- 2 partjes ingemaakte citroen
- evt. citroenolijfolie voor erbij.
Verhit de boter in een soeppan op laag vuur. Roerbak de ui, bleekselderij en knoflook 10-15 min. tot ze zacht zijn. Voeg de topinamboer, peterselie en bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur halfhoog en laat de soep 15-20 min. zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
Pureer de soep glad in een blender. Schenk hem terug in de pan, breng op smaak met zout en peper en warm de soep even door.
Schep de soep in kommen, verdeel de krab, citroen en peterselie erover en besprenkel evt. met wat citroenolijfolie.