Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

woensdag 16 april 2014

Bosbessenplaatcake

Ingrediënten
  • 200 gr boter op kamertemperatuur
  • 200 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 50 g volle yoghurt
  • 200 g bloem, gezeefd
  • 150 g bosbessen
  • 1 el amandelschaafsel
  • poedersuiker.
  • bakplaat royaal belegd met bakpapier, de randen opgevouwen tot wandjes van 3 cm hoogte en hoeken vastgezet met paperclips of een nietje.

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175C.

Roer de boter, suiker en vanillesuiker samen luchtig en smeuïg. Je hebt genoeg geroerd als de suiker opgelost is en je hem niet meer voelt “knisperen”.

Roer er één voor één de eieren door. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige volledig is opgenomen. Je merkt dat doordat je beslag weer aan de kom gaat kleven. Roer er ook de yoghurt door.
 Schep er dan luchtig de bloem door, in een viertal delen. Meng niet meer dan strikt noodzakelijk.

Schep het beslag in de papieren bakvorm en strijk de bovenkant glad. Strooi de bosbessen en het amandelschaafsel erover.

Bak de cake in de voorverwarmde oven in 30 min. goudbruin en gaar. Laat de cake in het bakpapier op een rooster afkoelen. Bestrooi de cake met poedersuiker.