Voor het deeg:
- 190 gr bloem
- 95 gr ijskoude roomboter, in blokjes
- 85 gr ijskoude roomkaas, in blokjes
- 1/2 - 1 el ijskoud water
- 1 el azijn
- 1 tl bakpoeder, gezeefd
- 2 takjes rozemarijn, naaldjes zeer fijn gesneden, tot bijna poeder.
- 4 el olijfolie
- 100 gr bacon in plakjes
- 700 gr rode ui, in ringen
- 6 eieren
- 200 gr crème fraîche
- 100 gr roquefort
- 4 taartvormpjes van 15 cm doorsnede.
Bereiding
Kneed volgens het basisrecept een mooi deeg. Vorm er een bal van, laat koel rusten en verdeel het deeg in 4 gelijke schijven. rol de schijven uit tot cirkels van 20 cm doorsnede en beleg de vormpjes ermee.
Verwarm de oven voor op 180C. Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de bacon in 3-4 min. bruin en knapperig. Leg de bacon op een bord. Schenk nog 2 el olie in de pan. Bak de uiringen in 8-10 min. zacht.
Klop intussen de eieren met de crème fraîche los en voeg peper naar smaak toe.
Verdeel de uiringen en de bacon om en om over de taartbodems. Verkruimel de roquefort erboven en schenk het ei-roommengsel erbij.
Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar. Lekker me teen salade van jonge bladsla, walnoten en balsamicovinaigrette.