Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zaterdag 5 april 2014

Geroosterde pompoensoep met appel, geitenkaas en spekjes

Ingrediƫnten
  • 1 kg pompoen, geschild in stukken van 3 cm.
  • 1 tl komijnzaad
  • 3 tl fijngesneden verse salieblaadjes
  • 4 el olijfolie
  • 2 granny-smith appels, geschild, in stukken van 3 cm.
  • 250 gr spek of bacon, in blokjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 11/4 l kippenbouillon
  • 120 gr zachte geitenkaas, verbrokkeld
  • licht geroosterde pompoenpitten, voor de garnering.
Evt. knapperig brood voor erbij.


Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 C. en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Schep in een grote kom de pompoen, komijn, salie, 2 el olie en wat zout en peper door elkaar. Schep ze in een enkele laag op de bakplaat en rooster ze 10-15 min. in de oven. Voeg de appelstukjes toe en rooster ze 10 min. mee,  of tot de pompoen en appel zacht zijn.

Verhit intussen 1 el olie in een braadpan op middelhoog vuur. Roerbak de spekjes 5 min. tot ze knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Verhit de rest van de olie in de braadpan en roerbak de ui en knoflook met een snuf zout 3-4 min.
Pureer het uimengsel, het pompoenmengsel, 500 ml bouillon en de helft van de geitenkaas glad in een blender. Schenk de soep terug in de pan en voeg de rest van de bouillon toe. Laat de soep op matig vuur 30 min. zachtjes koken en iets inkoken. Breng op smaak met zout en peper.

Garneer de soep met de spekjes, pompoenpitten en de rest van de geitenkaas. Geef er evt. brood bij.