Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zondag 13 juli 2014

Bosbessentrifle met grappa-croutons

Ingrediënten
  • 1 el maïzena
  • 200 ml rodebessensap
  • 500 gr bosvruchten (diepvries)
  • 4 zakjes vanillesuiker
  • 3 el suiker
  • 2 sneetjes witbrood
  • 75 gr boter
  • 2 el rietsuiker
  • 400 ml crème fraîche
  • 300 ml slagroom
  • 125 ml sinaasappelsap
  • 6 el grappa.


Bereiding
Roer de maïzena glad met 4 el van het bessensap. Breng het overige bessensap, de helft van de bevroren bosvruchten, 1 zakje vanillesuiker en 2 el suiker in een pan aan de kook. Roer er het maïzenamengsel doorheen. Breng opnieuw aan de kook en kook al roerend ca. 1 minuut verder. Roer de overige bosvruchten erdoorheen. Neem van het vuur en laat ca. 30 min. afkoelen. Roer daarbij regelmatig door.
Snijd het brood in kleine blokjes. Verhit de boter in een grote pan. Rooster het brood er rondom goudbruin is. Bestrooi met de rietsuiker en laat al roerend licht karamelliseren. Neem uit de pan en laat afkoelen.
Klop de crème fraîche en de slagroom stijf met een handmixer. Voeg al kloppend geleidelijk 3 zakjes vanillesuiker en 1 suiker toe.
Doe het brood in een glazen pot. Bedruppel het brood met het sinaasappelsap en de grappa. Verdeel de room eroverheen. Voeg de bosvruchten toe. laat minimaal 45 min. intrekken.


In plaats van brood kun je ook kiezen voor amarettini of cantuccini. Verkruimel ze en gebruik ze zonder ze eerst te bakken.