- 3 el olijfolie
- 1 (rode) ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 4 tl paprikapoeder
- 2 bouillontabletten
- 175 gr rode linzen
- 2 kleine geschilde aardappels
- 1 wortel, in stukken
- 4 tl gemalen komijn
- 20 gr boter
- 1 el tomatenpuree
- 1 takje peterselie, geknipt.
Bereiding
Verhit olie in een soeppan en fruit hierin ui in 3 min. glazig. Fruit knoflook 1/2 min. mee. Voeg 1 liter kokend water, paprikapoeder, bouillontabletten, linzen, aardappels, en wortel toe. Laat 30 min. koken.
Verwarm intussen in een steelpan op laag vuur gemalen komijn tot specerij begint te geuren. Voeg boter toe en laat smelten.
Voeg tomatenpuree toe en verwarm al roerend 1-2 min. Roer dit mengsel door de soep.
Pureer de soep met een staafmixer. Garneer met peterselie.