Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zaterdag 12 juli 2014

Citroencake

Ingrediƫnten
  • 150 gr amandelen (zonder vlies)
  • 2 citroenen
  • 3 eieren
  • 150 gr boter
  • 150 gr+4 el suiker
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 125 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • poedersuiker om mee te bestuiven.

Bereiding
Rooster de amandelen in een droge pan goudbruin. Hak de amandelen grof. Was de citroenen met heet water, wrijf ze droog en rasp er de schil fijn af. Splits de eieren, klop de boter met 150 gr suiker romig en meng er de yoghurt, de eidooiers en de citroenschil doorheen.
Verwarm de oven voor op 200C. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het botermengsel. Zeef de bloem en het bakpoeder erboven en meng erdoorheen. Roer de amandelen door het beslag en doe het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm.
Bak de cake ca. 50 min. in de oven. Pers het sap uit de citroenen. Breng het citroensap met 4 el suiker en 2 el water aan de kook. Neem de cake uit de oven en laat hem ca. 10 min. afkoelen. Schenk de citroensiroop over de warme cake. Stort hem uit de vorm en laat verder op een rooster afkoelen. Serveer de cake met poedersuiker.



Bron: Foodies