- 2 wortels
- 2 lente-uitjes
- 2 teentjes knoflook
- 5 plakken ontbijtspek
- 200 gr chorizo
- 400 gr mafaldine (of andere brede lintpasta)
- 1 el tomatenpuree
- 400 gr tomaatblokjes
- 1/2 tl venkelzaad
- 1/2 bosje platte peterselie
- 1 tl suiker
- 100 gr feta.
Bereiding
Breng voor de pasta 3-4 l water met wat zout aan de kook. Schrap de wortels, was ze en snijd ze klein. Maak de lente-uitjes schoon, was ze en snijd ze in dunne ringen. Pel en snipper de knoflook.
Snijd het ontbijtspek in reepjes. Verwijder het vel van de chorizo en snij de worst in plakjes. Bak het ontbijtspek en de chorizo kort in een droge pan. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Kook de mafaldine volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in het kokende water. Bak de wortel, de lente-ui en de knoflook 2-3 min. in het hete bakvet. Roer de tomatenpuree Maak het venkelzaad grof in een vijzel en voeg het toe. Kook de saus ca. 5 min. Roer daarbij regelmatig door.
Was de peterselie, schud hem droog en hak hem fijn. Verwarm de chorizo en het ontbijtspek in de saus. Breng op smaak met zout, peper en suiker.
Bron: Foodies