Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zaterdag 12 juli 2014

Kleine pannacottataart met bosvruchten

Ingrediƫnten
  • 1 vanillestokje
  • 500 ml slagroom
  • 3 el suiker
  • 5 blaadjes gelatine
  • 60 gr boter
  • 125 gr amarettini
  • een beetje olie
  • ca. 400 gr vlaaifruit bosvruchten.


Bereiding
Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Breng 300 ml slagroom, de suiker, het vanillestokje en het vanillemerg aan de kook. Kook al roerend ca. 15 min. op laag vuur. Week de gelatine in koud water.
Smelt de boter. Doe de amarettini in een diepvrieszak, sluit de zak en verkruimel de koekjes fijn met een deegroller. Meng de kruimels met de boter. Vet een springvorm (ca. 18 cm. doorsnede) in met olie en druk er het kruimelmengsel tot een bodem in. Zet ca. 30 min. in de koelkast.
Schenk het warme slagroommengsel door een fijne zeef. Knijp de gelatine uit en los hem al roerend op in het slagroommengsel. Laat ca. 30 min. op kamertemperatuur afkoelen. Zet ca. 30 min. in de koelkast, tot het mengsel begint op te stijven.
Pureer 100 gr vlaaivulling fijn. Klop 200 ml slagroom stijf en spatel hem door het slagroom-gelatinemengsel. Verdeel het mengsel over de amarettinibodem en strijk het glad. Verdeel de gepureerde vruchten in kleine hoopjes over de taart en trek met een vork door het slagroom voor een gemarmerd effect. Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast. Garneer voor het opdienen met 50 gr vlaaivulling. Serveer met de overige vlaaivulling.