Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zondag 13 juli 2014

Courgettesoep met knoflookcrostini

Ingrediënten
  •  2 courgettes
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 400 ml groentefond
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • een beetje tuinkers
  • 100 ml slagroom
  • zout en peper
  • een beetje citroensap.

Bereiding
Was de courgettes en snijd ze klein. Pel en snipper de ui. Verhit 1 el olie in een pan. Bak er de ui en de courgette in. Schenk de groentefond erbij, breng aan de kook en kook afgedekt ca. 5 minuten op laag vuur.
Pel de knoflook en snijd hem in dunne plakjes. Verhit 1 el olie in een pan en rooster er het brood en de knoflook in. Snijd de tuinkers uit het bakje.
Pureer de courgette in de fond. Voeg de slagroom toe en breng het geheel kort aan de kook. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Serveer de soep met de crostini en strooi er de tuinkers overheen.



Bron: Foodies