Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zaterdag 12 juli 2014

Tomaten en chiligelei met witte tomatenmousse

Ingrediënten
Voor 6 personen

Voor de gelei
  • 500 gr tomaten
  • 250 ml tomatensap
  • 3 sjalotjes
  • 1/2 chili
  • 10 el honing
  • 5 el witte balsamicoazijn
  • zout en peper
  • 2 el gin
  • 8 gelatineblaadjes.

Bereiding
Snijd de tomaten en de sjalotjes grof en laat ze samen met de tomatensap en andere smaakmakers ongeveer 15 min. sudderen. Pureer alles en zeef de vloeistof. Week de gelatine in koud water en los het vervolgens op in de gin op een laag vuurtje en meng dit met het tomatensap. Giet de gelei in een terrinevorm en laat het een nacht afkoelen.



Voor de mousse
  • 750 gr rijpe tomaten
  • 2 sjalotjes
  • 1/2 teentje knoflook
  • 5 takjes tijm
  • 1/2 bosje basilicum
  • zout en peper
  • 8 gelatineblaadjes
  • 200 ml room.

Bereiding
Pureer sjalotjes, knoflook en tomaten samen met de smaakmakers en kruiden en laat in een persdoek een nacht uitlekken om de bouillon op te vangen. Week de gelatine en los het op in een beetje tomatenbouillon op een laag vuurtje en voeg de rest van de tomatenbouillon toe. Klop de room totdat deze stijf is en voeg voorzichtig de bouillon toe.
Giet in een terrinevorm en laat een nacht afkoelen. Leg de mousse op de gelei en maak het af met een gefrituurde tomatenchip.