Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zondag 27 juli 2014

Schorsenerensoep met bacon en rozemarijn

Ingrediënten
  • 800 g schorseneren*
  • sap van 1 citroen
  • 4 el olijfolie
  • 400 g kruimige aardappelen, in blokjes
  • 125 ml droge witte wijn
  • 1½ l groentebouillon
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1/2 bosje platte peterselie (à 20 g)
  • 50 g roomboter met zeezout,  kamertemperatuur
  • 4 dikke plakken stevig brood, bijv. campagnard
  • 100 g bacon (plakjes), in repen
  • 2 takjes rozemarijn, naaldjes grof gesneden
  • 100 ml slagroom.


Bereiding
Schil de schorseneren en snijd in stukjes. Leg ze meteen in een schaal met water en het sap van 1 citroen zodat ze mooi wit blijven. Verwarm de oven voor tot 200ºC. Giet de schorseneren af.
Verhit in een soeppan de helft van de olijfolie. Bak de schorseneer en aardappel 2 min. zonder te kleuren. Schenk de wijn in de pan en schep de groenten erdoor. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de soep in 15 min. gaar.
Prak de knoflook en peterselie door de boter. Verdeel de boter over het brood en leg de sneden op de bakplaat. Bak het brood in de voorverwarmde oven in 8-10 min. krokant. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de bacon met de rozemarijn in 5 min. krokant.
Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de slagroom en peper naar smaak toe. Serveer de soep in 4 kommen. Strooi er de bacon met de rozemarijn over en serveer met het knoflookbrood.


* Je kunt de schorseneren in dit recept ook vervangen door pastinaak of knolselderij.



Bron: Delicious