Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zaterdag 8 augustus 2015

Auberginegehakt schotel met tomaat

Ingrediƫnten:
  • 200 gr rijst
  • 500 gr rumdersjalot
  • 1 ei
  • 1 kleine ui, geraspt
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • zout, cayennepeper, tabasco
  • ca. 6 el paneermeel
  • 2 el boter
  • 1 el olie
  • 1 dl rode wijn
  • 1 dl tomato frito
  • 2 aubergines, in grove schuine stukken
  • 4 tomaten, ontveld en in plakken
  • 2 el geraspte kaas.

Bereiding:
De rijst gaar koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Het gehakt mengen met ei, ui, knoflook, zout, cayennepeper en tabasco. Van mengsel kleine balletjes draaien, door 3 el paneermeel rollen en ca. 20 min. in de koelkast leggen.
Boter en olie samen verhitten en gehaktballetjes hierin rondom aanbraden. Wijn en tomato frito erdoor roeren en ca.  5min. laten sudderen. Aubergine in water met zout 3-5 min. koken en laten uitlekken. Oven voorverwarmen op 200C.
Een ovenschaal vullen met lagen, rijst, gehaktballetjes met saus, aubergine en tomaat. Rest van paneermeel en kaas mengen en ovenschotel hiermee bestrooien. In het midden van de oven in ca. 20 min. knapperig korstje laten krijgen.