- 2 el olie
- 400 gr shoarmavlees
- 2 grote uien, in halve ringen
- 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
- 1 blik kikkererwten (400 gr), uitgelekt
- 1 pak shoarmabroodjes
- 100 ml volle yoghurt, op kamertemperatuur
- 1 groene paprika in zeer dunne reepjes.
Bereiding:
In een wil de olie verhitten en shoarmavlees hierin 5 min .roerbakken. Ui door vleesreepjes scheppen en 5 min. meebakken. Tomaat en kikkererwten toevoegen en het geheel nog 3-4 min verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper.
Shoarmabroodjes onder de ovengrill lichtbruin roosteren en elk in vier puntjes snijden. Yoghurt op smaak brengen met zout en peper. Kikkererwtenschotel over vier diepe borden verdelen. Yoghurt erop scheppen en garneren met rauwe paprikareepjes. Broodpuntjes ernaast serveren.