Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

donderdag 13 augustus 2015

Limburgse kaasquiche met gemengde salade

Ingrediënten:
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart, ontdooid
  • 200 gr Rommedoe (of Münster of Kernhem)
  • 3 eieren
  • 100 ml melk
  • 2 el peterselie en/of bieslook fijngehakt
  • 150 gr peultjes
  • 50 gr hazelnoten, grof gehakt
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el wittewijnazijn
  • 2 tl appelstroop
  • 100 gr gemengde krulsla
  • 3 tomaten, in stukjes
  • 1 bosuitje, in ringen.


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200C.
Bekleed een ingevette quiche- of taartvorm (22 cm doorsnede)  met het deeg. Snijd de Rommedoe in stukjes en verdeel over de deegbodem.
Klop de eieren los met de melk. Voeg de peterselie en/of bieslook en zout en peper naar smaak toe. schenk over de Rommedoe. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Kook intussen de peultjes in water met zout in 4 min. knapperig gaar. Giet ze af en spoel ze onder stromend water koud. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord. Klop een dressing van de olijfolie, wijnazijn, stroop en zout en peper naar smaak.
Doe de krulsla met de tomaten, bosui en peultjes in een schaal. Besprenkel met de dressing en strooit de hazelnoten erover en schep om. Snijd de quiche in punten en serveer met de salade.



Bron: Delicious - Janneke Philippi