- 125 gr zelfrijzend bakmeel
- 75 gr gemalen amandelen
- 125 gr lichtbruine of gele basterdsuiker
- 150 gr boter, gesmolten
- 1/2 tl vanille-extract
- 2 eieren, losgeroerd
- 80 ml yoghurt
- rasp en sap van 1 citroen
- 300 gr kersen, ontpit
- 1 el kandijsiroop (golden syrup), verwarmd
- crème fraîche, voor erbij
- ingevette bakvorm van 15x20 cm, bekleed met bakpapier.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180C.
Klop in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, de gemalen amandelen, suiker, boter, vanille, eieren, yoghurt en citroenrasp tot een glad beslag. Schep dit in de bakvorm, strijk het oppervlak min of meer glad en druk de kersen in het beslag.
Bak de cake 40-45 min. of tot een in het midden gestoken satéprikker er schoon uitkomt. Laat 10-15 min. afkoelen in de bakvorm.
Prik een satéprikker flink veel gaatjes in het cake-oppervlak. Meng het citroensap met de stroop en schenk dit over de cake uit.
Laat enkele minuten intrekken. Serveer warm of op kamertemperatuur met een schepje crème fraîche.
Bron: Delicious