- 500 gr aardappelen
- 400 gr snijbiet
- 200 gr oesterzwammen
- 150 gr sjalotjes
- 100 gr sperziebonen
- 3 wortels
- 1 kleine aubergine
- 2 stengels citroengras
- 2 knoflookteentjes
- 2 gehakte chilipepers
- 3 el gehakte gember
- 1 el zonnebloemolie
- 2 el basterdsuiker
- 1 el rode currypasta
- 1 tl kurkumapoeder
- 60 ml Kikkoman sojasaus
- 1 blikje kokosmelk.
Bereiding:
De aardappels schillen en in blokjes snijden. De snijbietbladeren van de stelen halen. De bladeeren in brede stroken en de stelen in fijne reepjes snijden. De oesterzwammen schoonmaken en in grote stukken trekken. De sjaloten pellen en fijn snijden. De bonen wassen en hlaveren. De wortels schillen en in dunne reepjes snijden. De aubergine wassen en in blokjes snijden. Het citroengras in dunne ringen snijden. De knoflookteentjes hakken.
De gehakte chili's met het citroengras, de knoflook en de gember in de zonnebloemolie bakken. De bruine suiker, de currypasta en de kurkumapoeder toevoegen en vervolgens met sojasaus afblussen. De kokosmelk toevoegen en aan de kook brengen.
De oesterzwammen in een kleine pan even aanbraden. De oesterzwammen, aardappelen, snijbietbladeren en -stelen, sjalotten, bonen, wortelen, aubergine en kruidensaus ca. 15 min. koken.