- 1 ciabatta
- 8 plakjes pancetta, gehalveerd
- 1 blik halver perziken op sap, uitgelekt en in dunne schijfjes
- 150 gr zachte verse roomkaas naturel
- 1 el melk
- 1 teen knoflook
- 25 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 tl verse tijmblaadjes.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200C. maak in de ciabatta 15 insnedes maar snijd de sneetjes niet helemaal door zodat het brood aan de onderkant heel blijft. Leg het brood op een bakplaat. Stop de pancetta en perzikschijfjes in de insneden.
Roer de roomkaas los met de melk. Pers de knoflook erboven. Voeg de kaas, de tijm en peper naar smaak toe en meng. Schep het kaasmengsel met behulp van een theelepeltje bij de perzik tussen de sneetjes. Verpak het brood in aluminiumfolie. Bak de ciabatta 10 min. in de voorverwarmde oven. Open de folie en ba het brood in nog 6-8 min. goudbruin en krokant. Serveer de ciabatta warm.