- 500 gr geschilde witte asperges, gesneden in dunne plakjes
- 400 gr shoarmareepjes
- 24 kerstomaatjes
- 12 grof gehakte walnoten
- 6 tl gehakte kruiden
- 4 el maïsolie
- 1 el oregano
- 1 el maïsolie om in te bakken.
Bereiding:
Snijd de geschilde asperges diagonaal in dunne plakjes en besprenkel de aspergeplakjes met de 4 el maïsolie en strooi de walnoten erbij. Breng op smaak met peper, zout en oregano. Meng dit goed door elkaar en laat 5 min. intrekken. Was de kerstomaatjes en snijd ze aan de bovenzijde kruislings in. Zet ze in een ovenschaal en bedek ieder tomaatje met een beetje kruiden. Bak ze nu 10-15 min. in een voorverwarmde oven op 200C.
Verhit de olie in een koekenpan. Bak op hoog vuur het aspergenotenmengsel lichtbruin en beetgaar. Houd dit even warm.
Kruid de varkensvleesreepjes licht met peper en zout. Bak de reepjes korte tijd in wat olie krokant. Schep het aspergenotenmengsel op voorverwarmde borden en plaats de kerstomaatjes er rondom. Schep wat van de warme kruiden op de tomaatjes. Dresseer in het midden de krokant gebakken shoarmareepjes en serveer direct.