- 8 clementines
- 3 el olijfolie
- 2 kleine rode uien, in dunne parten
- 1 teentje knoflook, geperst
- 3 el suiker
- 1 el rodewijnazijn
- 4 eendenborstfilets, op kamertemperatuur
- 1 el Chinese vijfkruidenpoeder
- grillpan.
Bereiding:
Clementines pellen, horizontaal doormidden snijden en partjes van elkaar losmaken. In diepe koekenpan 2 el olie verhitten. Ui en knoflook hierin 5 min. zachtjes bakken, zodat ze glazig worden zonder te kleuren. Suiker toevoegen en 1 min. meebakken. Clementines, azijn en naar smaak zout en peper toevoegen. Op laag vuur nog 10 min. smoren. Clementinecompote in kom scheppen en tot kamertemperatuur laten afkoelen.
Met scherp mes voorzichtig vetlaag van eendenborstfilets wegsnijden. Vlees met 1 olie bestrijken en bestrooien met zout, peper en vijfkruidenpoeder. Grillpan verhitten. Vlees 2-3 min. per kant grillen, tot vlees rondom bruin maar vanbinnen nog rosé is.
Eendenborstfilets even laten rusten op de snijplank en dan in dunne plakjes snijden. Vlees over vier borden verdelen en wat clementinecompote erop scheppen. Rest van compote in sauskom erbij geven. Lekker met basmatirijst en spinazie.