Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

donderdag 13 augustus 2015

Livar-worstje met honing-mosterdsaus en zomerstamp

Ingrediënten:
  • 11/4 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
  • 75 gr boter
  • 4 Livarsaucijzen
  • 2 uien, fijngesneden
  • 600 gr snijbonen, in dunne reepjes
  • 175 ml melk
  • 1 el honing
  • 125 ml slagroom
  • 1-1,5 volle el Limburgse grove mosterd
  • flinke hand vol verse kruiden, grof gesneden.

Bereiding:
Kook de aardappels in een bodem water van 3 cm met zout in 20 min. gaar. Smet in een koekenpan 25 gr boter. Bak de saucijzen in 15 min. bruin en gaar. Smelt in een hapjespan de laatste 25 gr boter. Fruit de uien. Schep de snijbonen erdoor en smoor ze met de deksel op de pan in 15-20 min. knapperig gaar. Schep af en toe om.
Neem de saucijzen  uit de pan en houd ze warm onder een deksel. Voeg de honing toe aan het braadvet. Voeg de slagroom toe en roer met een spatel de aanbaksels los. Voeg de mosterd toe, verwarm nog 1-2 min. tot een romige saus en leg de worst erin terug.
Giet de aardappelen af. Zet de pan terug op laag vuur. Schenk de melk langs de rand erbij (zo verwarmt de melk direct) en stamp met de laatste 25 gr boter tot een smeuïge puree. Schep er de snijbonen en de kruiden door. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de stamppot op de borden. Leg er de saucijzen bij en schep de honing-mosterdsaus erover.


Bron: Delicious