Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zondag 2 augustus 2015

Tomatenpaprikasoep met garnalen

Ingrediƫnten:
  • 12 gekookte garnalen
  • 80 ml tequila
  • 1 el olijfolie+extra om te besprenkelen
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 wortel, fijngehakt
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el tijmblaadjes
  • 2 tl komijnzaad, geroosterd
  • 1/2 tl gedroogde chilivlokken
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik van 400 gr tomatenblokjes
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 1 geroosterde rode paprika, fijngesneden
  • 1 tl mild gerookt paprikapoeder
  • gebakken croutons en 2 el fijngesneden korianderblaadjes voor erbij.


Bereiding:
Meng in een kom de garnalen en tequila en zet ca. 15 min. in de koelkast.
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Doe er de ui en wortel in en roerbak 3-4 min. tot de ui glazig maar niet gekleurd is. Voeg de knoflook, tijm, komijn en chilivlokken toe en roerbak weer 1 min.
roer de tomatenblokjes, bouillon, suiker, geroosterde paprika en het paprikapoeder door de groenten in de pan en breng aan de kook. Laat de groenten in 15-20 min. zachtjes gaar worden. laat iets afkoelen.
Pureer de soep glad met de staafmixer. Giet de puree door een zeef in een schone pan en verwarm hem langzaam. Schep de soep in kommen, verdeel de garnalen, croutons en koriander erover en schenk er wat olijfolie over. Of serveerde soep koud: zeef hem in een kom en bewaar koel.



Bron: Delicious