Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

donderdag 13 augustus 2015

Vissticksandwiches met tomatenrelish en olijven

Ingrediƫnten:
  • 2-3 el bloem
  • 8 el polenta
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 600 gr stevige witvisfilet, in repen van 5 cm.
  • 90 ml neutrale olie (bijv. zonnebloemolie)
  • 6 knapperige broodjes
  • mayonaise
  • 100 gr rucola.
Voor de relish:
  • 300 gr  pomodorini-tomaten, gehalveerd
  • 1 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 1 lange rode peper, fijngesneden
  • 50 gr ontpitte kalamata-olijven, in stukjes.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200C. Schik de tomaatjes op een bakplaat, besprenkel met olie en verdeel de knoflook, rode peper en wat zeezout erover. Rooster 15 min. in de oven tot de tomaatjes wat zachter zijn. Neem uit de oven en schep om met de olijven.
Meng in een grote kom de bloem en polenta met de cayennepeper en wat zout en peper.
Schep de visrepen hiermee in delen om zodat ze goed bedekt zijn en leg ze op een bord. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur en bak de vissticks (eventueel in delen) rondom goudbruin en knapperig. Houd ze zo nodig warm in een lauwwarme oven.
Zet de broodjes, vissticks en relish op tafel, en erbij schaaltjes mayonaise en rucola en laat iedereen zijn eigen broodje samenstellen.