Voor ca. 10 stuks
- 125 ml + 2 el olijfolie
- zout en peper
- 375 gr bloem
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 300 gr gepelde tomaten
- 1 zoete puntpaprika
- 180 gr tonijn in olie (blik)
- 50 gr zwarte olijven
- 1 bosje platte peterselie
- 2 eidooiers
- bakpapier.
Bereiding
Meng 125 ml olijfolie met 125 ml lauwwarm water en 1/2 tl zout in een kom. Voeg al roerend de bloem toe en kneed tot een soepel en glad deeg. Laat het deeg afgedekt ca. 30 min. rusten.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit 2 el olijfolie en fruit er de ui en de knoflook ca. 4 minuten in. Voeg de gepelde tomaten toe en breng het geheel op laag vuur aan de kook. Laat het geheel ca. 25 min. op laag vuur inkoken.
Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika en snijd hem in blokjes. Laat de tonijn uitlekken. Halveer de olijven. Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes.
Neem de tomatensaus van het vuur en roer er de paprika, de tonijn, de olijven end peterselie doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Rol het deeg uit tot een dunne plak en steek met een uitsteekvorm (ca. 12 cm) cirkesl u