- 600 g aardbeien, gehalveerd
- 100 g geleisuiker
- 100 g suiker
- sap en schil van 1 (bio)limoen
- 4 eierdooiers
- 400 ml slagroom
- 150 g witte chocolade, grof gehakt
- 1 el roze peperkorrels, beetje gekneusd
- ook nodig: cakevorm van 1½ l inhoud, ruim bekleed met plastic folie.
Bereiding
Breng 400 g aardbeien met 3 el water en de geleisuiker aan de kook. Laat de aardbeien 4 min. koken en pureer ze dan met een staafmixer. Schep op een schaal en laat de puree afkoelen.
Kook de suiker met 2 el water en het limoensap in een steelpan met dikke bodem tot een heldere siroop. Draai het vuur laag en laat de siroop ± 5 min. zachtjes koken.
Klop met een mixer de eierdooiers luchtig en schenk de suikersiroop in een dunne straal erbij. Voeg de limoenrasp toe en ga door met mixen tot het mengsel is afgekoeld.
Klop de slagroom lobbig en spatel de room met de witte chocolade en peperkorrels door de eiercrème. Houd ¼ van de aardbeienpuree apart en spatel de rest losjes door het slagroommengsel. Het is de bedoeling dat de fruitpuree en room niet goed mengen zodat er mooie rode swirls in de parfait komen. Schenk de parfait in de cakevorm. Dek af met de plastic folie en vries de parfait ± 6 uur in tot hij stevig is.
Houd de buitenkant van de vorm even onder de warme kraan en los de parfait uit de cakevorm op een plank. Snijd de parfait in plakken en serveer ze met de achtergehouden saus en de rest van de aardbeien.
Bron: Delicious