Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zondag 29 juni 2014

Semifreddo met noten en witte chocolade

Ingrediënten

Voor 8 stuks
  • 200 gr kerststol
  • 50 gr pure chocolade
  • 4 el pistachenoten
  • 4 el amandelen (zonder vlies)
  • 3 eideren
  • 350 ml slagroom
  • 80 gr suiker
  • 50 gr witte chocolade
  • 8 timbaaltjes.

Bereiding
Verkruimel de stol zeer fijn en houd 1 el apart voor de garnering. Hak de chocolade, de pistachenoten en de amandelen apart van elkaar fijn. Houd 1 tl pistachenoten en 1 tl amandelen apart voor de garnering.

Splits de eieren. Klop de eiwitten en de slagroom apart van elkaar stijf en zet ze afgedekt in de koelkast. Klop de eidooiers en de suiker met een handmixer in 3-5 minuten tot een lichte crème. Spatel eerst de stolkruimels, de pistachenoten en de amandelen en daarna de slagroom erdoor heen. Spatel tot slot het opgeklopte eiwit erdoorheen.

Vul 8 timbaaltjes met de semifreddomassa. Zet minimaal 4 uur maar liefst 1 nacht in de diepvries.

Neem de semifreddo ca. 15 min. voor het serveren uit de vriezer. Hak de witte chocolade fijn en smelt hem au-bain-marie. Dompel de vormpjes eventueel kort in heet water en stort de semifreddo op de borden. Schenk de chocolade erover heen. Bestrooi met de overige pistachenoten, amandelen en stolkruimels.



Bron: Delicious