- 2 1/2 el olijfolie
- 1 grote ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2 tl korianderpoeder (ketumbar)
- 1 tl komijnpoeder (jinten)
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 150 g linzen
- 1 pot gezeefde tomaten (sugo) à 680 g
- 600 ml groentebouillon
- 1 grote rode paprika, in stukjes van 1 cm gesneden
- 500 g zoete aardappels, geschild, in stukjes van 1 cm gesneden
- 1 blik rode kidneybonen à 400 g, afgespoeld en uitgelekt
- 2 tl hete chilisaus
- 2 el fijngesneden korianderblad, plus extra blaadjes voor de garnering
- blokjes avocado, voor erbij.
Bereiding
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur.
Roerbak de ui, knoflook, specerijen en wat zout en peper 5 minuten.
Voeg de linzen, gezeefde tomaat en bouillon toe.
Breng aan de kook en laat afgedekt 20 minuten zachtjes koken, of tot de linzen bijna gaar zijn.
Voeg de paprika, zoete aardappel, bonen en chilisaus toe.
Laat afgedekt nog 20 minuten zachtjes koken, tot de aardappels en de paprika's gaar zijn.
Voeg zout en peper toe en roer de koriander erdoor.
Neem de pan van het vuur , garneer met blaadjes koriander en serveer met de avocadoblokjes.
Lekker met een paar nacho chips!
Bron: Delicious