- blaadjes van 4 takjes tijm
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 80 ml olijfolie
- 800 gr bieflap van de borst, aan één stuk
- 100 gr crème fraîche
- 2 tl dijonmosterd
- 80 ml runderbouillon
- 80 ml rode wijn
- 30 gr ongezouten boter, in stukjes
- groot ciabattabrood, opengesneden
- 50 gr rucola
- 1/2 rode ui, in ringen.
Bereiding
Klop in een grote kom de tijmblaadjes, knoflook en 4 el olie door elkaar. Wentel het vlees erdoor en bestrooi met versgemalen zwarte peper. Laat afgedekt 1 uur intrekken.
Klop in een kommetje de crème fraîche en mosterd door elkaar.
Neem het vlees uit de marinade en laat uitlekken. Bestrooi met zout. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak het vlees rondom 5 min. tot het rosé is. Neem uit de pan en laat 3-4 min. rusten.
Zet de pan intussen op middelhoog vuur. Schenk de bouillon en wijn erin en roer 2 min. met een houten pollepel, zodat de aanzetsels van de bodem loskomen. Voeg de boter toe en klop hem in 1 min. erdoor. Schenk de uitgelopen sappen van het vlees bij de jus en neem van het vuur.
Bestrijk het brood van binnen met het crème fraîche-mengsel. Snijd het vlees in plakjes en beleg het brood ermee. Sprenkel de jus erover en verdeel de rucola en uiringen erover. Snijd in 4-6 stukken en serveer.
Bron: Delicious