Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

dinsdag 10 juni 2014

Witte chocolade-cheesecake met rood fruit

Ingrediƫnten
  • 80 gr ongezouten roomboter, gesmolten
  • 200 gr biscuits (bv. kaneelbiscuits of Bastognekoeken)
  • 275 gr witte chocolade
  • 800 gr verse roomkaas
  • 150 gr suiker
  • 125 ml zure room
  • 5 eieren
  • 30 gr bloem, gezeefd
  • 250 gr gemengd vers zomerfruit, bv. aardbeien, frambozen en blauwe bessen
  • poedersuiker (ter garnering)
  • bakpapier en een taartvorm van 24 cm.


Bereiding
Verwarm de oven voor op 130 graden Celcius. Vet een taartvorm (24 cm) in en leg op de bodem van de vorm een op maat geknipt stuk bakpapier. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine (de stukjes mogen best een beetje grof zijn) en schenk er de boter bij. Meng nog even kort in de keukenmachine. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de taartvorm en druk het met de bolle kant van een lepel goed aan. Hak 250 gr van de witte chocolade in stukjes, leg ze in een kom en zet die kom op een pan met bijna kokend water (de bodem van de kom mag het water niet raken!). Doe het vuur uit en laat de chocolade smelten. Klop de roomkaas in een kom met een mixer tot een glad mengsel. Voeg de suiker, zure room, eieren en bloem toe en klop het tot een homogeen mengsel. Roer er langzaam de gesmolten witte chocolade door. Schenk het mengsel in de taartvorm en bak de taart in 100 minuten gaar. Laat de taart tot kamertemperatuur afkoelen (in de oven met de deur open, anders komen er scheuren in de taart) en zet nog een nacht in de koelkast.
Haal de taart minimaal een uur voor gebruik uit de koelkast. Verwijder de vorm, zet op een mooie schaal en garneer de taart met rood fruit. Schaaf de overige witte chocolade en bestrooi de taart ermee. Doe er wat poedersuiker op.




Bron: Rudolph's Bakery - Delicious