Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zondag 22 juni 2014

Gevulde aubergine met salade van gort, feta en dille

Ingrediƫnten
  • 4 aubergines, in de lengte gehalveerd
  • 3 el olijfolie
  • 1 rode paprika, gehalveerd
  • 225 gr parelgort, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  •  1 tl gerookt paprikapoeder + extra voor erover
  • rasp en sap van 1 citroen
  • handvol rucolablaadjes
  • 21/2 el fijngesneden dille
  • 21/2 el fijngesneden bladpeterselie
  • 150 gr feta, verkruimeld.


Bereiding
Verwarm de oven voor op 200C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg de aubergines met de snijvlakken omlaag op de bakplaat, bestrijk ze met 1 el olie en bak ze 15 min. in de oven. Leg de paprika met de snijvlakken omlaag eromheen en bestrijk ze met 2 tl olie. Bak de groenten nog 20 min. tot ze gaar zijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd hem in stukjes van 1 cm.
Kook intussen de gort in kokend water met zout in 25 min. gaar (of volgens de aanwijzingen op de verpakking). Giet af en laat iets afkoelen.
Klop in een kommetje de specerijen, citroenrasp en -sap en de rest van de olie tot een dressing. Schep in een grote kom de gort, paprika, rucola en kruiden door elkaar en voeg de dressing en wat zout en peper toe. Leg de aubergines op borden, schep de gortsalade en feta erop en bestrooi met nog wat gerookt paprikapoeder.



Bron: Delicious