Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zondag 22 juni 2014

Noten-rozijnen florentines

Ingrediënten
  • 150 ml slagroom
  • 100 gr rietsuiker
  •  2 el vloeibare honing
  • 125 gr ongezouten notenmix met rozijnen
  •  75 gr bloem
  •  75 gr pure chocolade.


Bereiding
Verwarm de slagroom met de rietsuiker en honing. Laat 4 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en laat 10 min. afkoelen. Hak de notenmix met de rozijnen in stukjes maar niet te fijn.
Verwarm de oven voor tot 180C. Schep de noten en de bloem door het beslag. Schep met 2 lepels 16 bergjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk ze plat. Bak de koekje de voorverwarmde oven in 10 min. goudbruin en gaar.
Laat de koekjes op de bakplaat afkoelen. Smelt de chocolade in een hittebestendige kom op een pan heet water (au-bain-marie). Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de gesmolten chocolade boven de koekjes van een vork lopen zodat er mooie chcocoladestrepen op de koekjes ontstaan. Laat de chocolade afkoelen en hard worden.



Bron: Delicious