- 250 gr bloem + nog een beetje
- een beetje zout
- 100 gr + 2 el + een beetje boter
- 2 eieren
- 50 gr suiker
- 400 gr pure chocolade
- 250 ml slagroom
- poedersuiker om te bestuiven
- bakpapier.
Bereiding
Zeef 250 gr bloem en een snufje zout op een werkblad en maak een kuiltje in het midden. Doe er 100 gr boter in stukjes, de eieren en de suiker in. Kneed de boter, de eieren en de suiker door elkaar en voeg beetje bij beetje de bloem toe. Kneed tot een soepele bal deeg, maar kneed niet te lang. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat ca. 40 min. rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoekige plak (ca. 40x15 cm.). Bekleed een met boter ingevette rechthoekige taartvorm (ca. 35x11cm.) met het deeg en snijd overtollig deeg af. Bekleed het deeg met bakpapier en vul de vorm met de steunvulling. Bak de deegbodem ca. 20 min. voor in de oven.
Neem de taartvorm uit de oven, verwijder het bakpapier met de steunvulling en laat de bodem afkoelen.
Hak voor de ganache de chocolade. Breng in een pan de slagroom met 2 el boter aan de kook. Neem van het vuur en voeg de chocolade toe. Roer goed tot de chocolade helemaal gesmolten is. Schenk de ganache in de afgekoelde taartbodem. Laat de taart afkoelen in de koelkast. Bestuif voor het opdienen met poedersuiker.