Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zondag 22 juni 2014

Nagelkaaskroketjes met geroerbakte snijbiet

Ingrediƫnten
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 200 gr knolselderij, in miniblokjes
  • 30 gr boter
  • 80 gr bloem + evt. extra voor je handen
  • 200 ml gronetenbouillon
  • 1/4 tl versgeraspte nootmuskaat
  • 200 gr Friese nagelkaas, in miniblokjes
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 75 gr paneermeel
  • 500 gr snijbiet
  • 2 el olie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • olie om te frituren
  • 4 el grove mosterd voor erbij.

Bereiding
Bak de sjalot en knolselderij ca. 3 min. in de boter. Roer 30 gr bloem erdoor en blijf roeren tot de bloem aan de bodem van de pan begint te hechten. Schenk de helft van de bouillon erbij en roer met een houten lepel tot het gaat binden. Voeg al roerend de rest van de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg zout, peper en de nootmuskaat toe en roer de kaas erdoor.
Warm nog 1 min. door tot de kaas begint te smelten. Schep de ragout in een rechthoekige bak en strijk uit. Laat afkoelen en daar ca. 1 uur (of 1 nacht) opstijven in de koelkast.
Snijd de stijve ragout in 12 repen. Doe wat bloem in je handen tegen het plakken. Rol de repen tot kroketjes. Haal ze elk eerst door de rest van de bloem, dan door losgeklot ei en tot slot door paneermeel. laat de kroketten nog 30 min. opstijven in de koelkast.

Snijd de harde stelen uit de snijbietbladen. Snijd de stelen in repen van 1 cm en het blad in repen van 5 cm. Verhit de olie in een wok, roerbak de snijbietstelen en knoflook 1 min., doe dan het snijbietblad erbij. Roerbak nog 1 min. en verdeel de groente over de borden. Bak intussen de korketjes in 2-3 delen in een frituurpan met olie van 180C. tot ze goudbruin zijn. Leg op elk bord 2 of 3 kroketjes.
Serveer met mosterd.



Bron: Delicious