Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zondag 22 juni 2014

Haverdadelrepen

Ingrediƫnten
  • 250 gr dadels, in kleine stukjes
  • 1 appel, geraspt
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 90 ml koolzaadolie
  • 75 ml honing
  • 150 gr havermout
  • 75 gr walnoten, fijngehakt
  •  140 gr volkorenmeel
  • 1 tl  bakpoeder
  • 2 middelgrote eieren, losgeroerd.


  • Bereiding
    Verwarm de oven voor op 200C. Vet een kleien brownievorm van ca. 17x21 cm in en bekleed hem met bakpapier.
    Verwarm de dadel en geraspte appel met 80 ml water in een pannetje op laag vuur tot ze een moes vormen. Neem van het vuur, voeg de kaneel toe en laat afkoelen.
    Verarm in een pan de olie en honing en roer ze door elkaar. Schep de havermout, walnoot, het meel en bakpoeder erdoor en roer de eieren erdoor. Schep tweederde van dit mengsel in de bakvorm, spreid het uit met de bolle kant van een lepel en verdeel het dadel-appelmengsel erover. Dek af met de rest van het havermengsel en bak dit ca. 25 min. in de oven of tot de bovenkant goudbruin en knapperig is en de dadels eronder gloeiend heet. Laat volledig afkoelen in de vorm en snijd in stukken.


    Bron: Delicious