- 200 gr blauwe bessen
- 500 gr kersen, zonder pit
- 225 gr fijne tafelsuiker
- 4 eieren, gescheiden + 4 extra eidooiers
- fijngeraspte schil van 1 limoen + 50 ml limoensap
- fijngeraspte schil van 1 citroen + 100 ml citroensap
- 2 el limoncello
- 125 ml slagroom, stijfgeklopt + extra om te serveren.
Bereiding
Breng de bessen, kersen, 50 gr van de suiker en 60 ml water in een steelpan op middelhoog vuur aan de kook en zet dan het vuur iets lager. Laat onder af en toe roeren gedurende 20-35 min. zachtjes sudderen tot het is ingekookt tot de helft. Laat volledig afkoelen.
Doe intussen de 8 eierdooiers, de geraspte citrusschil (bewaar iets van de citroenschil voor garnering), het citroensap en de overige 175 gr suiker in een grote hittebestendige kom. Zet de kom boven een pan met een laag zachtjes kokend water. Klop 8-12 min. met een garde of mixer tot het mengsel dik en glanzend is. Klop het mengsel koud (zet de kom evt. in een kom met ijswater).
Klop in een andere kom de 4 eiwitten stijf. Spatel in drie delen het eiwit luchtig door het dooiermengsel en spatel dan de limoncello en de geklopte room erdoor.
Schep de afgekoelde kersencompote in de glazen en schep er de mousse op. Zet een nacht in de koelkast.
Serveer met amandelkoekjes.
Bron: Delicious