Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

dinsdag 10 juni 2014

Gefrituurde ansjovis met salie

Ingrediƫnten
  • 20 verse ansjovisjes, schoongemaakt
  • 100 gr bloem, gezeefd
  • 1/2 tl bakpoeder, gezeefd
  • 1 eierdooier
  • ca. 150 ml koolzuurhoudend bronwater
  • paar takjes mooie salie
  • 2 citroenen, geperst.

Bereiding
Meng in een hoge kom de bloem met bakpoeder en 1/2 tl zout. Maak een holletje in het midden, voeg de eierdooier toe en een beetje bronwater. Roer of mix eerst in het midden totdat je daar een dik beslagje hebt. Voeg dan al roerend vanuit het midden steeds wat bronwater toe, zodat je een glad, klontvrij beslag krijgt en alle bloem is opgenomen. Voeg dan al roerend langzaam de rest van het bronwater toe, zodat het beslag dunner wordt. Dek het beslag af met huishoudfolie en zet 1 uur in de koelkast.

Verwarm de olie tot 180C (een blokje brood is dan in 30 sec. goudbruin).
Pluk 20 blaadjes salie van de steeltjes. Haal het beslag uit de koeling en roer het weer glad. Leg een salieblaadje op elke ansjovisfilet en neem deze tussen duim en wijsvinger. Haal door het beslag, laat kort uitdruppelen en laat voorzichtig in het frituurvet zakken. Frituur de filets 1 min., keer ze als dat nodig is halverwege het bakken. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm met wat citroensap.



Bron: Delicious