Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

maandag 23 juni 2014

Amandelkoekjes

Ingrediƫnten
  • 75 gr boter, op kamertemperatuur
  • 110 gr fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 vanillestokje, opengesneden en merg eruit geschraapt
  • 1 el amaretto
  • 110 gr bloem
  • 2 el amandelmeel
  • 50 gr geschaafde amandelen
  • spuitzak met spuitmondje van 1 cm doorsnede.


Bereiding
Klop de boter en suiker met een mixer tot het lichtgekleurd en dik is. Voeg het ei, het vanillemerg en de amaretto toe en klop alles door elkaar. Zeef er de bloem en het amandelmeel boven en schep alles luchtig door elkaar.
Schep het beslag in de spuitzak en spuit 18 strepen van 6 cm lang op de bakplaat, op 5 cm afstand van elkaar. Bestrooi met de geschaafde amandelen en druk ze licht aan in het beslag. Bak de koekjes in de oven 12 min. of tot ze mooi goudbruin zijn. Laat afkoelen op een taartrooster.



Bron: Delicious