- 12 verse ansjovisjes
- 25 gr blanke amandelen
- 25 gr pijnboompitten
- 25 gr rozijnen
- 25 gr panko
- 5 takjes peterselie
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- sap van 1 citroen
- 3 el groene olijfolie.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180C.
Maak de ansjovis schoon. Leg de amandelen en pijnboompitten op een bakplaat en rooster ze 3-5 min. in de oven. Maal de amandelen met de knoflook en peterselie in de keukenmachine tot iets grover dan broodkruim. Meng dit met de pijnboompitten, rozijnen en het broodkruim. Voeg peper, zout, 1-2 el citroensap en olijfolie naar smaak toe.
verdeel de visjes over een ingevette ovenschaal en bedek elke filet met een eetlepel van het notenmengsel. Rooster gedurende 7 min. in het midden van de oven.
Bron: Delicious