Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

dinsdag 10 juni 2014

Ansjovis gevuld met rozijnen, noten, knfolook en broodkruim

Ingrediƫnten
  • 12 verse ansjovisjes
  • 25 gr blanke amandelen
  • 25 gr pijnboompitten
  • 25 gr rozijnen
  • 25 gr panko
  • 5 takjes peterselie
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • sap van 1 citroen
  • 3 el groene olijfolie.

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180C.

Maak de ansjovis schoon. Leg de amandelen en pijnboompitten op een bakplaat en rooster ze 3-5 min. in de oven. Maal de amandelen met de knoflook en peterselie in de keukenmachine tot iets grover dan broodkruim. Meng dit met de pijnboompitten, rozijnen en het broodkruim. Voeg peper, zout, 1-2 el citroensap en olijfolie naar smaak toe.

verdeel de visjes over een ingevette ovenschaal en bedek elke filet met een eetlepel van het notenmengsel. Rooster gedurende 7 min. in het midden van de oven.



Bron: Delicious