- 100 gr pure chocolade
- 50 gr witte chocolade
- 1 vanillestokje
- 350 gr boter (op kamertemperatuur)
- 100 gr suiker
- 75 gr bruine basterdsuiker
- 2 eidooiers
- 250 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl zout
- bakpapier.
Bereiding
Hak de pure chocolade en de witte chocolade grof. Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Klop de boter met het vanillemerg, de suiker en de basterdsuiker luchtig. Klop er de eidooiers doorheen.
Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout. Kneed het bloemmengsel end e chocolade kort door de boter. Stop met kneden als er geen losse bloem meer te zien is. Zet het deeg afgedekt ca. 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200C. Schep uit het deeg balletjes van gelijke grootte en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de balletjes plat met bijvoorbeeld de onderkant van een glas. Bak de cookies in 15-20 min. tot de randen lichtbruin zijn.
Laat de cookies afkoelen op een rooster en bewaar ze in een luchtdicht afgesloten trommel.