Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

dinsdag 31 oktober 2017

Aardbeirabarbertulband met witte chocolade

Ingrediënten:

  • 250 gr roomboter, op kamertemperatuur
  • 250 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren 
  • 50 ml karnemelk
  • 250 gr bloem, gezeefd
  • 8 gr bakpoeder, gezeefd
  • 125 gr aardbeien, in stukjes
  • 200 gr rabarber, in stukjes
  • 75 gr witte chocolade, in blokjes
  • evt. 2 el slagroom of melk
  • poedersuiker, om te bestrooien
  • Ook nodig: tulbandvorm, inhoud 2 l., goed ingevet.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 C. 
Klop in de keukenmachine of met de mixer de boter met de suiker en de vanillesuiker in 10 min. luchtig en romig. Klop een voor een de eieren en tenslotte de karnemelk erdoor. Voeg met de hand de bloem en het bakpoeder in 3 porties toe en spatel luchtig tot een glad beslag. Schep de aardbeien en rabarber door het beslag. Schep het beslag in de tulbandvorm. 
Bak de cake in de voorverwarmde oven in 50-55 min. goudbruin en gaar. Neem de vorm uit de oven en laat de cake in de vorm 10 min. afkoelen. Stort de cake voorzichtig op een rooster en laat verder helemaal afkoelen. 
Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg evt. 1-2 l melk of room toe als de chocolade lstig smelt. Versier de cake met de chocolade. laat de chocolade opdrogen. Zet de tulband op een schaal en bestrooi met poedersuiker. 



Bron: Janneke Philippi