Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zondag 29 oktober 2017

Biefstuk met peperroomsaus en pastinaakfriet

Ingrediënten:

  • 1 kg pastinaken
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl grof zeezoout
  • 4 biefstukken, op kamertemperatuur
  • 25 gr boter
  • 2 sjalotjes, fijn gesnipperd
  • 1 el groene peperbessen
  • 3 el cognac
  • 125 ml slagroom. 

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 C. Boen de pastinaken schoon en snijd ze met schil in frieten van 1 cm. Verdeel de pastinaakfriet over een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en schep goed om. Bestrooi met zeezout. Bak de pastinaakfriet in een voorverwarmde oven 18-20 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Smelt in een koekenpan de boter en laat het uit bruisen. Bak de biefstukken in 2-3 min. per kant bruin en vanbinnen rosé. Neem het vlees uit de pan en laat in aluminiumfolie rusten. 

Fruit in het bakvet de sjalot met de peperbessen. Schenk de cognac in de pan, roer met een spatel de aanbaksels los en laat even bruisen. Schenk de slagroom in de pan en laat even inkoken tot een gebonden saus ontstaat. 

Leg de biefstukken op de borden en serveer met de peperroomsaus en de pastinaakfriet. 




Bron: Janneke Philipi