- 250 gr volkorentarwemeel
- 300 gr kwark
- 4 el olijfolie
- 2 el dille, fijngesneden
- 350 gr venkel, in reepjes
- 200 gr verse doperwten
- 1 courgette, in halve maantjes
- 40 gr amandelmeel
- 300 gr kipfilet, in blokjes
- 3 eieren, losgeklopt
- 100 gr jonge kaas, geraspt
- Ook nodig: quichevorm van 24 cm. doorsnede, ingevet.
Bereiding:
Meng in de keukenmachine van het volkorenmeel, 250 gr kwark, 2 el olijfolie, e dille en 1 tl zout een soepel deeg. je kunt het deeg ook met de hand kneden.
Verwarm de oven voor op 180 C. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Schep de venkelreepjes en doperwten erdoor en bak 4-5 min. Voeg de courgette toe en bak nog 2 min. breng op smaak met zout en peper.
Rol het deeg uit en bekleed de quichevorm ermee. Bestrooi met het amandelmeel. Verdeel de groenten met de kip over de deegbodem.
Klop de eieren los met de laatste 50 gr kwark, de kaas en zout en peper naar smaak. Schenk het eimengsel over de groenten. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 40 min. goudbruin en gaar.
Bron: Janneke Philippi